- Skydaughter -

- Skydaughter -

Om Bloggen

Hejsan. Mitt namn är Olivia Skydaughter, men jag går under namnet Skydaughter. Detta är främst en Star Stable-blogg, men jag spelar även andra spel som till exempel Sims och Minecraft.
Alla bilder tillhör mig.

Gammal historia - Hur Dagge Blev Min

StorysPosted by Olivia Skydaughter 2015-06-17 12:38:13

Detta är en gammal historia som jag skrev när jag precis köpt Dagge. Jag kunde inte speciellt mycket om hästar då, så att ni vet. Men lägger ut det ändå för att det kan vara lite kul att läsa :)

DragonEye även kallad Dagge är mitt senaste tillskott i familjen Skydaughter. DragonEye fick sitt smeknamn eftersom han föddes på morgonen när dagget låg som ett täcke över gräset.

Jag skulle tävla på Marley’s banor, vilket gav goda resultat. Mitt svarta arabiska fullblod NightRebel var så snabb. När jag skulle lämna in tiderna till Marley för att få en plats på resultatlistan säger han att han precis fått föl, och undrade om jag ville titta på dom. Jag kunde ju självklart inte tacka nej och han förde mig till stallet. Väl där inne visade han mig till en spilta i mitten av stallet. Där inne låg ett svart sto. Vid stoet låg två föl. Jag gick direkt fram till det svarta stoet som hade fått ett brunt föl med mörkare ben. Jag frågade om jag fick klappa fölet men Marley sa nej. Han sa att dom måste få lite tid först, men om jag kunde komma tillbaks om två dar fick jag gärna klappa fölet. Han sa även att det var en hingst.

Tiden gick snabbt och äntligen var det dags att få klappa Dagge, som fölet kallades. Jag var exalterad och skyndade mig snabbt dit. Marley bara nickade och sa att jag fick gå in själv om jag ville. Jag gjorde det, gick in genom stallets stora dörrar och vidare till spiltan. Väl där inne hade Dagge växt. Jag gick rätt fram till honom. La försiktigt min hand på hans rygg och klappade honom lätt. Hans päls var så mjuk. Jag satt säkert där inne i spiltan i flera timmar, bara njöt av att få vara med Dagge. Efter ett år fick jag besked att Dagge inte blivit köpt, och att Marley undrade om jag var intresserad. Självklart var jag det, men hade jag råd? Jag hade ju pengarna till det men jag ska ha råd med hö, stallplats och annat också. Så jag frågade ägaren över stallet jag hyrde om jag kunde få köpa det. Han tvekade, och efter en het diskussion var stallet mitt. Jag hade fortfarande råd med honom, men hö måste också köpas in. Så jag beställde det. När jag räknade mina pengar som jag hade kvar såg jag att jag precis hade råd med honom. Då stod det klart, Dagge skulle bli min. Jag hade besökt honom många gånger under hans uppväxt så vid detta laget ”kände” vi redan varann.

Till sist kom jag fram till Marley’s bondgård. Marley log. Han berättade att Dagge varit orolig när jag inte varit där. Men när jag kom var han trygg igen. Jag gav Marley pengarna. Han räknade dom, och tog bort hälften. Han sa att vi redan kände varann såpass väl, så jag fick honom för halva priset. I en annan spilta stod Dagge ensam. När han såg mig sken han upp, lyfte på huvudet och frustade glatt. Vi var som gjorda för varann. Marley gav mig ett träns och jag tackade, gick bort till Dagges mamma och klappade henne på halsen. Hon hade skapat detta underbara liv. Sedan gick jag tillbaks till Dagge och satte mig försiktigt upp på honom. Det var ju första gången. Men till skillnad från mina andra hästar var han lugn. Det var som om jag suttit på honom tusen gånger förut.

Idag är han under levling. Längtar redan tills jag får rida honom på championaten! Denna underbara häst är nu min. Bara min.